De huid in de diepte vernieuwen. Dit kan door middel van medische microneedling met de SkinPen. De SkinPen is het eerste FDA goedgekeurde medische microneedling systeem ter wereld. Het is tevens als enige systeem FDA goedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van acné-littekens. Naast het behandelen van acné-littekens, is een behandeling met de SkinPen geschikt voor het verstevigen en egaliseren van de huid door het stimuleren van fibroblasten, die collageen en elastine aanmaken. Ook fijne lijntjes verminderen of verdwijnen en poriën verfijnen met behulp van de medische microneedling behandelingen.

SkinPen microneedling is een van de populairste behandelingen van dit moment vanwege de superieure veiligheid, korte hersteltijd en indrukwekkende behandelresultaten! Deze behandeling is een zeer effectieve manier om de huid te verbeteren, zonder risico’s of vervelende huidreacties. De naaldjes van de SkinPen zijn gemaakt van chirurgisch staal en zijn daarom harder en gladder dan bij andere microneedling systemen waarvan de naaldjes vaak haakjes en bramen hebben hetgeen voor ongewenste oppervlakkige huidbeschadigingen zorgt. Omdat de kans op pigmentatie significant kleiner is, kan SkinPen microneedling bovendien gedurende het hele jaar veilig uitgevoerd worden en is de behandeling eveneens geschikt voor donkere huidtypes.

Hoe werkt medische microneedling?

Met medische microneedling wordt, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, kleine openingen in de huid gemaakt. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijke herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender. Medische microneedling is effectiever en zorgt daardoor voor een zichtbaarder resultaat.

Indicaties SkinPen – Medische microneedling

Medische microneedling met de SkinPen kan voor vele indicaties worden ingezet:

 • (Acné) littekens
 • Fijne lijntjes
 • Pigmentvlekjes (bijv. zonbeschadigingen)
 • Doffe huid
 • Grove huidstructuur
 • Striae / striemen
 • Vergrote poriën

Na de behandeling

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er wat roder uitzien en warm / prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren afnemen. De behandeling heeft een korte herstelperiode. Na de behandeling ontvang je 2 nazorgproducten om het herstel te bevorderen: de Skinfuse Lift en de Rescue Calming Complex. Ook ontvang je een tweede Biocellulose Masker. Dit is in de prijs inbegrepen.

Skinfuse Lift wordt gebruikt tijdens een SkinPen behandeling. Deze lichte gel zorgt ervoor dat de SkinPen zonder wrijving of schuring over de huid heen kan bewegen. Deze tussenstof bestaat enkel uit ingrediënten die veilig en zonder complicaties transdermaal ingebracht kunnen worden. De SkinPen maakt per seconde 1600 microkanaaltjes in de huid. Het natuurlijk helingsproces wordt op deze manier in gang gezet waardoor de huid collageen aan zal maken. Deze minuscuul kleine openingen in de huid moeten op de juiste wijze verzorgd worden om ontstekingen te voorkomen. Alleen het gebruik van de Skinfuse Lift als tussenstof en nazorg in de eerste 24 uur, is bewezen veilig en leidt tot de beste resultaten en een voorspoedig herstel.

Het Rescue Calming Complex zorgt er na de behandeling voor dat het ontstane vochttekort door de openingen in de huid aangevuld wordt, het helingsproces wordt bevorderd en de huid gekalmeerd. De nazorg is erop gericht om de huid met deze emulsie te beschermen en zo het huidherstel zonder belemmering te laten verlopen.

Je ontvangt een tweede Biocellulose Masker voor thuisgebruik zodat je je huid ’s avonds of op een moment dat jij fijn vindt nogmaals kunt kalmeren en verzorgen.

Jarenlang profijt van een SkinPen behandeling

Direct na een SkinPen behandeling gaat de huid van binnen hard aan de slag met haar herstellend vermogen. Eerst wordt collageen type 3 aangemaakt waarna dit omgezet wordt in collageentype 1. Dit proces neemt een paar maanden in beslag waardoor je huid continu opbouwend werkt. Achter de schermen wordt er dus flink gewerkt waardoor jij dan weer tot ruim een jaar profijt van de behandeling hebt! Bij herhaling van een SkinPen behandeling in de vorm van een kuur werkt dit nog langer door. Wat overblijft is een strakke, stevige en jeugdige huid. Voor een optimaal resultaat zijn 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 weken.

Voordelen van medische microneedling met de SkinPen

Vele klinieken maken gebruik van een microneedling systeem om de huid te vernieuwen en te verbeteren. Wij maken hiervoor gebruik van de SkinPen, welke een stapje verder gaat dan andere microneedling systemen. Wat zijn nu de voordelen van dit systeem?

Een zeer onderscheidend kenmerk is dat de SkinPen FDA approved is. FDA staat voor Food and Drug Administration, het agentschap van de federale overheid in de Verenigde staten dat de kwaliteit van voedsel en medicijnen in brede zin controleert. Na validatie van meer dan 90 kwaliteits- en veiligheidseisen, waarbij veiligheid voor de huid altijd centraal staat, is de mogelijkheid tot het overbrengen van bloed/ziektes (cross-contaminatie) geëlimineerd.

Een behandeling met de SkinPen kan het hele jaar door en is dus niet seizoensgebonden.Met de SkinPen ben je altijd verzekerd van een veilige behandeling van jouw huid. Een continu bewaakte vaste naalddiepte en 0% kans op beschadiging van de huid door perfectie in de naalden zelf. Doordat het mechaniek van de SkinPen in de verwisselbare kop zelf zit is deze veiligheid bij iedere behandeling opnieuw gegarandeerd. Dit maakt de SkinPen uniek!

Veelgestelde vragen

 • Je stopt 3 dagen voorafgaand aan de SkinPen behandeling het gebruik van huidverzorgingsproducten met actieve ingredienten. Voorbeelden hiervan zijn retinol, arbutine, glycolzuur en melkzuur. Jouw Skin Expert zal samen met je kijken welke producten je tijdig moet stoppen.
 • Houd er rekening mee dat je direct na de behandeling niet beschermt bent tegen de zon. Je kunt een pet/hoed en zonnebril dragen om je gezicht te beschermen na de behandeling. Kom bij vooorkeur met de auto naar de afspraak.
 • Met de SkinPen kan je Skin Expert tot dicht bij de ogen behandelen. Zorg ervoor dat je geen (oog)make-up draagt als je naar de afspraak komt.
 • Indien je bekend bent met het herpes virus (koortslip en/of krentenbaard), meld dit dan tijdig bij je Skin Expert.

Thuisadviezen

 • De eerste 24 uur na de behandeling breng je de HG Lift (witte tube) aan, 2-4 maal daags. Deze krijg je mee na de behandeling. Dit zorgt ervoor dat het huidherstel optimaal kan plaatsvinden. De eerste 24 uur na de behandeling breng je geen andere producten op je huid aan, ook geen zonproduct en make-up.
 • Na 24 uur mag je de huid reinigen met een milde cleanser en breng je de RESCUE balm (witte tube met blauwe streep) aan op de behandelde huid. Ook deze krijg je na de behandeling mee. De RESCUE smeer je 2-4 maal daags.
 • Na 24 uur mag je ook weer een zonproduct (minimaal factor 30) en make-up aanbrengen. Let erop dat je het zonproduct herhaaldelijk aanbrengt (elke 2 uur). Raadpleeg je Skin Expert voor de juiste zonproducten en make-up op minerale basis.
 • Voorkom heet douchen, sauna, intensief sporten, zwemmen en baden gedurende de eerste 72 uur na de behandeling.
 • Na 5-7 dagen mag je weer overgaan op je gebruikelijke huidverzorging. Vraag aan je Skin Expert welk product je het beste kunt gebruiken voor optimaal resultaat
 • Voorkom zoveel mogelijk direct fel zonlicht tot 4 weken na de behandeling. Gebruik herhaaldelijk een zonnebrandcreme met minimaal SPF30.

Thuisadviezen

 • Direct na de behandeling zal je huid er rood uitzien. Dit kan een dag aanhouden. Waar plaatselijk intensiever is behandeld, kunnen kleine korstjes ontstaan.
 • Jeuk is een veelvoorkomende uiting van de behandeling en is een teken dat je huid aan het herstellen is. Krab niet aan de behandelde huid.
 • De SkinPen behandeling kan de huid laten schilferen. Dit ontstaat meestal na twee dagen en verdwijnt binnen enkele dagen. Dit is een positief effect omdat er versneld vernieuwde huidcellen worden aangemaakt in de huid.
 • In zeldzame gevallen kunnen er hyper- of hypo pigmentatie of blaasjes optreden. Dit is meestal een tijdelijke effect en verdwijnt op den duur. Raadpleeg je Skin Expert.
 • Het optimale resultaat van de behandeling wordt pas zichtbaar na enkele weken/maanden. De uitwerking in de huid heeft zijn tijd nodig en is een continue proces. Het volgen van een kuur is aan te bevelen. (3-6 behandelingen)

De SkinPen is dé pen als het gaat om microneedling. De behandeling is intensiever maar niet gevoeliger. De downtime is minimaal en het resultaat maximaal. Wil je de beste behandeling voor jouw huidzorg dan kies je voor SkinPen.

Resultaat