De fijne lijntjes worden al iets dieper in de huid en de eerste kraaienpootjes rondom je ogen kunnen ontstaan. Ook de neus en lip lijnen wordt bij vermoeidheid extra zichtbaar. Rond deze leeftijd kunnen ook de pigmentvlekken zichtbaar worden. Waarschijnlijk komt dit door zonschade, hormonen of andere factoren. De vocht- en vethuishouding neemt verder af waardoor fijne rimpels/lijntjes ook sneller in de huid ontstaan. Je huid leeft en veranderd met je leeftijd mee.

De elasticiteit van de huid neemt af en de huid wordt minder strak en worden ook porien soms meer zichtbaar. Dit komt voornamelijk door de cellstofwisseling die afneemt. In deze leeftijdscategorie kan de vertraagde celdeling al oplopen naar 40 tot 43 dagen. Ook kunnen de kleine bloedvaatjes in de huid wat verzwakken. Zuurstof arm bloed hoopt zich op in de verzwakte haarvaten wat lichte couperose (rode adertjes in het gezicht) kan veroorzaken.

Van de puberteit tot de menopauze kan de hormoonspiegel bij vrouwen onwijs schommelen dit kan een onrustige huid en puistjes veroorzaken. Om deze tekenen aan te pakken raden we jou aan om een afspraak in te plannen voor een persoonlijk advies.